RSS

Hammarbybacken 2h

Sveriges tuffaste urbana toppturstävling tillbaka i mars 2016

Hammarbybacken 2h 2015

Toppturstrenden fortsätter. I Stockholm blir det nästa år sexårsjubileum för tävlingen Hammarbybacken 2h den 8 mars 2016. Alla är välkomna, vare sig man är erfaren skidalpinist eller bara nyfiken på toppturstrenden.

Stockholm den 25 november 2015 – För sjätte året i rad blir det skidalpin tävling i Hammarbybacken. Hammarbybacken 2h går ut på att under två timmar avverka så många höjdmeter som möjligt i Hammarbybacken genom att ta sig upp och ner med skidor och stighudar. Men även om det är en tävling är alla välkomna – både erfarna skidalpinister och de som bara är nyfikna att testa på hur det är att gå med stighudar. Hammarbybacken 2h är lika mycket ett evenemang för eliten som för att träffa likasinnade och visa upp skidalpinism för en bredare publik.
Det finns som tidigare år två klasser; en lag- och en soloklass. Lagklassen sker i stafettform där en person åt gången tar sig upp och ner i backen, medan de andra i laget vilar. Det totala antalet höjdmeter som lagmedlemmarna tillsammans får ihop räknas. Ett lag består av två eller tre lagmedlemmar. Soloklassen innebär att en ensam person avverkar så många vändor som möjligt i backen på egen hand under de två timmarna.
Hammarbybacken ger cirka 90 höjdmeter per runda. Kanske kan målet bli att bestiga Åreskutans 1420 meter eller Kebnekaises 2101 meter – vid klart väder med fin utsikt över Stockholms upplysta innerstad och Globen. Förra året vanns soloklasserna av Patrik Nordin (herr) med 24 varv respektive Josefina Wikberg (dam) med 22 varv. De 24 varven gav cirka 2100 höjdmeter. Vinnarna i lagklasserna blev Kiruna Forever (herrar) med 21 varv respektive Team Upp&Ner (dam) med 12 varv.
Tid: 8 mars 18.00 – 20.00
Plats: Hammarbybacken i Stockholm
Anmälan: öppnar den 1 december
Se www.vertex.cx/2h/ för mer information. Gemensamma topptursträningar kommer att genomföras så fort det finns snö – följ Hammarbybacken 2h på Facebook för uppdateringar.
För mer information kontakta
Camilla Antonsson, tävlingsansvarig
0730-846 230
Dennis Svärd, PR
0704-804 094

 

 


Your Comment